Fruit

Deel deze pagina:

Petterson’s kruidcake voor Kerst

Recepten
12 DEC 2016
Petterson’s kruidcake voor Kerst

voor 1 cake

BENODIGDEHEDEN
250 g gesmolten boter
225 g (riet-)suiker
3 eieren
75 g gehakte noten (walnoten, hazelnoten etc.)
geraspte sinaasappelschil
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen cardamom
125 ml slagroom
350 tarwemeel of speltmeel
½ tl bakpoeder

BEREIDINGSWIJZE
Smelt de boter in een pan (niet bruin laten worden) en laat de gesmolten boter weer afkoelen. Klop de boter schuimig (met de mixer) en voeg langzaam de suiker toe. Doe de eieren erbij en klop verder tot de massa crèmig is.
Voeg de gehakte noten, geraspte sinaasappelschil, kruidnagel, kaneel, cardamom en slagroom toe en roer of klop kort door.
Voeg het bakpoeder toe aan het meel en schep het meel door de botermassa.
Vet een cakeblik in, vul het met het deeg en bak in de voorverwarmde oven, ongeveer 60 minuten. (Je huis gaat er heerlijk van ruiken). Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd in centimeter dikke plakken. Heerlijk!

Uit het boek: Kochen mit Petterson und Findus


Pagina terug