Droogwaren

Deel deze pagina:

Gevulde tortillas met gerookte zalm en ansjovis

Recepten
16 JUL 2014
Gevulde tortillas met gerookte zalm en ansjovis
Gevulde tortilla’s met gerookte zalm en ansjovis
voor twee personen
 
BENODIGDHEDEN
2 tortilla's (direct bruikbare)
100 gram gerookte (Ierse) zalmfilet
8 ansjovisfilets 
eikeblad-, batavia- of Romaanse sla of rucola  
komkommer
cherrytomaatjes
crème fraîche
peterselie
bieslook
versgemalen peper en zout
2 cocktailprikkers
 
BEREIDINGSWIJZE
Halveer de tomaatjes, en snijd de komkommer in plakjes. Was de sla en snijd haar eventueel in kleinere stukken. Hak of snijd de peterselie en bieslook klein.
 
Smeer wat crème fraîche uit over één kant van de tortilla's. Beleg ze met de blaadjes sla of rucola, gehalveerde cherrytomaatjes en de plakjes komkommer. Leg hierop de plakjes gerookte zalm en de ansjovisfilets. Strooi peterselie en bieslook over de tortilla’s en breng ze op smaak met peper en zout.
 
Rol de tortilla’s op en zet ze vast met een cocktailprikker. Warm de wraps niet op, maar serveer ze direct. 

Je kunt ze ook in kleine rolletjes snijden en op een groot bord als een hapje vooraf serveren, of, zoals dat tegenwoordig heet, als amuse.


Pagina terug