Droogwaren

Deel deze pagina:

Perentaart met hazelnoten

Recepten
16 JUL 2014
Perentaart met hazelnoten
Perentaart met hazelnoten
 
BENODIGDHEDEN
500 gram bloem
350 gram suiker
300 gram roomboter
3 eieren
250 gram hazelnoten
20 gram wijnsteenbakpoeder
kaneel
mespuntje zout
500 gram peren
eidooier om in te smeren
 
BEREIDINGSWIJZE
Meng alle ingrediënten - behalve de peren-  en maak het deeg (liefst 24 uur van te voren, koelen in koelkast, wikkel in plastic folie).
Maak de peren schoon: schil ze, snijdt ze in vieren en ontdoe ze van het klokhuis. Vul een springvorm (doorsnee circa 28 cm) voor de helft met het deeg en leg de peren hierop. Vul de springvorm op met de rest van het deeg. Houd er rekening mee dat het deeg nog rijst.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Smeer de bovenkant van de taart in met eidooier en bak in ongeveer 1 uur af.
 

Pagina terug