Droogwaren

Deel deze pagina:

Curry met zalm en peultjes

Recepten
16 JUL 2014
Curry met zalm en peultjes
Curry met zalm en peultjes
hoofdgerecht voor 2 personen
 
BENODIGDHEDEN
+/- 200 g rode of roze zalm of zalmfilet
1 eetlepel citroensap
100 gram peultjes
3 bosuitjes
1 ui
2 eetlepels olie
1 eetlepel kerriepoeder
150 gram Griekse of Bulgaarse yoghurt
zout en versgemalen zwarte peper
 
BEREIDINGSWIJZE
Laat de zalm uitlekken en snijd in stukjes. Wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Halveer de peultjes. Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de ui en snijd hem in dunne partjes. Verhit de olie in een wok en roer het kerriepoeder erdoor. Voeg de ui en bosui toe en roerbak ze 2 minuten. Schep de zalm en peultjes erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Roer voorzichtig de yoghurt erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten zachtjes sudderen. Maak af met zout en peper.
 
Lekker met basmatirijst en wortelsalade.
De Griekse yoghurt kan ook vervangen worden door 200 ml romige kokosmelk en het kerriepoeder door een Indiase currypasta.
 

Pagina terug