Droogwaren

Deel deze pagina:

Rode bessen taart

Recepten
16 JUL 2014
Rode bessen taart
Rodebessentaart
Voor 6-8 personen

BENODIGDHEDEN
Voor het deeg:
250 gram bloem
2 eieren
100 gram boerenboter
100 gram witte rietsuiker
snufje zout
Voor de vulling:
500 gram rode bessen
100 gram witte rietsuiker
2 eetlepels tarwebloem
1 ei
50 gram witte rietsuiker
1 dl slagroom
blinde vulling (500 gram droge bonen)

BEREIDINGSWIJZE
Doe de bloem, eieren, boter, suiker en het zout in een keukenmachine en draai snel tot een kruimelig deeg (of snijd de boter met twee tafelmessen door de andere ingrediënten heen). Kneed het kort door en maak een bal. Pak hem in folie en leg hem een uur in de koelkast.
Ris de bessen en schep ze om met 100 gram suiker. Zet weg; koel hoeft niet.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een taartvorm van 24-28 cm doorsnee in en verdeel het deeg erover. Maak een randje. Leg er een passend stuk bakpapier in en vul de taart met droge bonen of kikkererwten of een andere ’blinde vulling’. Bak de taart 10 minuten. Dit is tegen het opbollen van het deeg.
Maak in de tussentijd de crème: klop 2 eetlepels bloem glad met 1 ei. Roer er dan eerst de 50 gram suiker en daarna de room door.
Verwijder de vulling en het bakpapier. Schenk de
crème in de taart en zet hem nog even 5 minuten terug in de oven. Verdeel daarna de bessen over de crème en bak de taart circa 20 minuten gaar.
 
Lekker zo, of met een toefje slagroom.

Pagina terug