Droogwaren

Deel deze pagina:

Pompoencurry

Recepten
23 JUL 2014
Pompoencurry
Serveer als (vegetarisch) gerecht op zich met basmatirijst en/of plat brood of papadums, en als begeleidend gerecht met een salade. Of als bijgerecht bij gebraden vlees- of visgerechten.
Currypoeder is een mengsel van specerijen van zeer uiteenlopende samenstelling; pittigheid en smaak gebaseerd op Zuid-Aziatische keuken. Een dergelijk mengsel bestaat meestal uit koriander, kurkuma, komijn, fenegriek en rode peper. Maar de volgende ingrediënten kunnen ook in een dergelijk mengsel voorkomen: gember, knoflook, asafoetida, venkelzaad, komijn, kaneel, kruidnagel, mosterdzaad, kardemom, foelie, nootmuskaat en zwarte peper.
Een kwestie van voorkeur, en van experimenteren en combineren!

 
Recept van de week

Pompoencurry
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
1 kg pompoen, in blokjes
2 uien, gesnipperd
1 à 2 pepertjes, ontpit en fijn gesneden
2 knoflookteentjes, fijngehakt
kruiden (samen ong. 2 eetlepels):
korianderpoeder
komijnpoeder
kurkuma (geelwortel)
gemberpoeder
2 dl groentebouillon
2,5 dl kokosmelk
4 tomaten, ontveld, ontpit en in blokjes
olijfolie
2 el verse koriander of peterselie, fijngehakt
versgemalen zwarte peper en zeezout
voor erbij:
300 gr Basmatirijst

BEREIDINGSWIJZE
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit er de ui, knoflook en pepertjes in tot de ui glazig is.
Voeg de pompoenblokjes toe en stoof alles nog 5 minuten. Meng er de kruiden door en bak even mee onder voortdurend roeren.
Doe de bouillon, kokosmelk en tomaten bij, kruid met peper en zout en laat alles 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen of tot de blokjes pompoen zacht zijn, maar niet te zacht.
Kook ondertussen de rijst gaar. En/of bereid de papadums in wat olie of grill ze (zie gebruiksaanwijzing verpakking).
Wanneer de pompoenblokjes zacht zijn, kun je de currysaus eventueel verder binden met wat bloem. Roer de gehakte koriander of peterselie door de curry. Serveer er de basmatirijst en papadums apart bij.

Snijdt de pompoen niet te klein, anders worden de blokjes te zacht. Je kunt de rijst vervangen door (zoete) aardappelblokjes of naanbrood.
 

Pagina terug