Droogwaren

Deel deze pagina:

Imjadara

Recepten
23 JUL 2014
Imjadara
Imjadara
een bijgerecht voor zes personen
 
BENODIGDHEDEN
5 el olijfolie
3 gele uien in dunne ringen
1 kop bruine linzen, gewassen en eventuele ongerechtigheden verwijderd
1½ kop bulgur
zeezout en versgemalen zwarte peper
een snuf(je) cayennepeper

BEREIDINGSWIJZE
Verhit de olie in een koekepan. Bak de uien 8-10 minuten tot ze zacht en lichtgekleurd zijn. Haal een derde van de uien met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart; bak de rest van de uien tot ze bruin zijn. Houd ook deze apart.
Doe de linzen in een braadpan en voeg zoveel water toe dat ze net onder water staan. Kook de linzen in 25 minuten gaar. (Voeg indien nodig tijdens het koken extra water toe, maar laat het niet te papperig worden.) Voeg de bulgur, licht gebakken uien, zout, peper en cayennepeper naar smaak toe. Roer alles goed door, doe het deksel op de pan en laat de bulgur in 10-12 minuten alle vocht opnemen uit de linzen (voeg indien nodig meer vocht toe). Roer de gebruinde uien erdoor en dien de schotel direct op.

De gekookte linzen kunnen eventueel worden vervangen door gekookte kikkererwten.
Imjadara is o.a. l
ekker bij lamskoteletten.
 



Pagina terug