Droogwaren

Deel deze pagina:

Pirincli Ispanak

Recepten
19 APR 2015
Pirincli Ispanak
Onderstaand Turks gerecht past prima bij een salade, köfte (pittige gehaktballetjes) of gekruide kip.

Pirincli Ispanak
(spinazi met rijst)  
bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
500 gram spinazie
100 ml olijfolie
2 uien
1 rode peper
eventueel nog wat cayennepeper
1 el tomatenpuree
zout, peper
200 gram rijst (snelkook, basmati)
1 l water
citroensap voor tijdens eten

BEREIDINGSWIJZE
Was de spinazie en snijd haar grof. Snipper de ui. Snijd de rode peper fijn, laat de zaadjes zitten, of verwijder ze.
Verhit de olie in een anti-aanbaklaagpan en bak de uitjes hierin tot ze glazig zien.

Voeg de rode peper (cayennepeper), tomatenpuree, zout en versgemalen zwarte peper toe. Roerbak het geheel nog een paar min op een zacht vuur.
Roer deel voor deel de spinazie door het uien/tomaatmengsel en roerbak 1 à 2 minuten.

Voeg vervolgens de rijst en het water toe (voeg eventueel meer water toe indien nodig).
Roer het geheel goed door elkaar en laat het gerecht 3 minuten koken. Zet vervolgens het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het nog 20 tot 25 minuten rustig koken tot de rijst gaar is.

Dien het gerecht warm op. Serveer er de citroensap bij voor eventueel over het gerecht.

Pagina terug