Droogwaren

Deel deze pagina:

Dolce con frutto

Recepten
20 JUL 2015
Dolce con frutto

 

Dolce con frutto
nagerecht voor zes personen


BENODIGDHEDEN
voor de koekbakjes:
1 eiwit
60 g suiker
30 g bloem
30 g gesmolten boter
25 g amandelmeel of gemalen amandelen
voor de vulling:
½ meloen en rode, witte en/of blauwe bessen, aardbeien, frambozen in verhouding naar eigen keuze
2 dl melk
2 eetl. room
2 eetl. maizena
een snufje vanille bourbon of vanillesuiker
dadelstroop, ahornsiroop of rietsuiker naar smaak
eventueel wat poedersuiker om te bestuiven
6 koffiekopjes om de bakjes te vormen

BEREIDINGSWIJZE
Meng het eiwit met de suiker. Voeg bloem, gesmolten boter en het amandelmeel toe. Klop dit goed door elkaar zodat er een glad beslag ontstaat. Laat een half uurtje rusten.
Verwarm de oven voor op 200º C. Maak het fruit schoon en snij de meloen en aardbeien in mooie stukjes. Laat de bessen heel als je die gebruikt. Schep 1 eetlepel van het beslag op een iets verwarmde bakplaat met anti-aanbaklaag. Strijk het uit in een ronde vorm, gebruik de vochtige bolle kant van een lepel (de lepel moet iets vochtig zijn, anders plakt het deeg er aan vast). Herhaal dit voor de 6 koekbakjes. Bak de koekjes heel nauwlettend 6-7 minuten in de oven, totdat de randen goudbruin gekleurd zijn. Schep de plakjes van de bakplaat en vorm de bakjes door de plakjes op de achterkant van de kopjes te vouwen. Laat ze afkoelen en zet ze daarna op 6 bordjes.
Maak nu de pudding. Los de maizena in een beetje koude melk op. Breng de overige melk met de room aan de kook. Roer de opgeloste maizena bij de melk en laat even koken tot het mengsel dikt. Zoet naar smaak en laat afkoelen.
Schep een bodempje pudding in elk taartbakje. Voeg dan de stukjes fruit toe. Om het fruit nog iets te zoeten, en voor het mooi, kan je de taartjes nog bestuiven met wat poedersuiker. Serveer direct.

NB: in plaats van pudding kun je ook een bolletje (vanille-)ijs in de bakjes doen.

 

 

 


Pagina terug