Droogwaren

Deel deze pagina:

Balado Terong

Recepten
07 SEP 2015
Balado Terong

Balado Terong
gestoofde aubergines in hete saus

BENODIGDHEDEN
2 aubergines
1,5 dl water
3 laurierblaadjes
oersuiker

olie om te bakken
bumbu

6 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 hete peper
2 rode peper
zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de aubergines door midden en daarna in kwarten. Verhit wat olie en bak de auberginestukken even aan.

Snipper de sjalotten en knoflook. Snijd de pepers in ringen. Maak van de bumbu-ingredienten een pasta in de vijzel en fruit die in wat olie tot het geurt. Doe het water er bij en breng het geheel aan de kook.

Voeg bruine
suiker en de laurierblaadjes toe en kook tot de suiker is opgelost. Voeg de aubergines toe, met de onderkant op de bodem van de pan, strooi een beetje zout over het zachte gedeelte en stoof tot ze gaar zijn.


Pagina terug