Droogwaren

Deel deze pagina:

Ensalada de lentejas con verduritas cruda

Recepten
21 SEP 2015
Ensalada de lentejas con verduritas cruda

Ensalada de lentejas con verduritas cruda
linzensalade met rauwe groenten - lunchgerecht voor twee personen of als bijgerecht


BENODIGDHEDEN
1 potje biologische linzen van 350 gram
1 rode paprika
1 gele paprika
4 sperziebonen
100 gram wortel
150 gram witte kool of bloemkool
4 stengels peterselie
10 sprieten bieslook
8 eetlepels olijfolie
4 eetlepels sherryazijn (of andere azijn)
peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
Laat linzen uitlekken en spoel af met water tot er geen schuim meer is. Hevel over naar een grote schaal.
Snijd alle groenten fijn, met de hand of hak ze fijn met een hakmachine. Voeg aan de linzen toe. Snij de kruiden fijn en meng door de salade.
Maak een vinaigrette door de (sherry-)azijn goed door de olijfolie te kloppen, breng op smaak met peper en zout.
Meng dit door de salade en schep voorzichtig door elkaar en serveer.


Pagina terug