Droogwaren

Deel deze pagina:

Marokkaanse linzenstoof met pompoen en wortel

Recepten
24 OKT 2016
Marokkaanse linzenstoof met pompoen en wortel
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
300 g bruine of groene linzen
1 eetlepel olijfolie
2 uien, gehakt
3 grote, rijpe tomaten, fijngehakt
4 of 5 tenen knoflook, geperst of fijn gehakt
2 eetlepels gehakte verse peterselie en/of koriander
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels gemberpoeder
zout en versgemalen zwarte peper
½ theelepel geelwortel
naar smaak cayennepeper, of 1-2 hete pepers, heel of gehakt
± 1 kg vruchtvlees van pompoen
3 wortelen
gehakte verse peterselie, ter garnering

BEREIDINGSWIJZE
Maak de groenten schoon. Verwijder de zaden uit de pompoen, schil hem en snijd in blokjes van ± 3 cm. Schil de wortelen en snijd in dunne schijfjes. Was en droog de groenten en zet apart. 
Was de linzen zorgvuldig, en verwijder eventuele steentjes. Doe ze in een grote pan met dikke bodem.Voeg de olijfolie, uien, tomaten, pepers, knoflook, kruiden en ± 1 liter water toe. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur half hoog en laat ongeveer 50 minuten zachtjes pruttelen.
Doe halverwege de pompoen en de wortelen bij het linzenmengsel, voeg eventueel nog wat water toe (de linzen en de groenten moeten vrij kunnen bewegen). Dek weer af en laat voor nog 25 tot 30 minuten doorpruttelen, of totdat de linzen en de groenten zacht en gaar zijn.
De saus moet vloeibaar, maar niet waterig zijn. Voeg naar bevinden water toe, of schep wat vocht weg als het te waterig is. Proef, en voeg meer kruiden toe indien gewenst. Je kunt er ook nog een scheutje olijfolie overheen gieten.
Serveer de linzen warm, gegarneerd met een beetje verse, gehakte peterselie en korianderblaadjes.

Pagina terug