Droogwaren

Deel deze pagina:

Pepernoten

Recepten
21 NOV 2016
Pepernoten
BENODIGDHEDEN
125 gram tarwebloem
250 gram zelfrijzend bakmeel
175 gram honing
75 gram stroop (hoe lichter, hoe lichter de pepernoten)
1 ei
1 eetlepel speculaaskruiden
1 theelepel gemalen anijszaad
’n snufje zout

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng in een beslagkom honing, stroop, anijs, ei, speculaaskruiden en zout. Zeef het meel en de bloem door een zeef boven het mengsel en kneed hier een stevig, soepel deeg van. Pak het deeg in plasticfolie in en leg het 2 uur in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een dikke plak en snijd hier eerst repen van en dan blokjes. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg hier de blokjes pepernoot op. Bak de pepernoten in 10 tot 13 minuten mooi goudbruin.
Laat ze afkoelen voor je ze eet.

NB: van dit deeg kun je ook goed taai-taai popjes maken!

Pagina terug