Droogwaren

Deel deze pagina:

Kruidnoten

Recepten
21 NOV 2016
Kruidnoten
BENODIGDHEDEN
250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr oersuiker of bruine basterdsuiker
100 gr roomboter of margarine
50 ml melk
1,5 eetlepel speculaaskruiden
’n snufje zout

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de boter in een beslagkom en mix tot de boter zacht is. Voeg meel, suiker, speculaaskruiden, zout en melk bij de boter en meng en kneed goed met je handen tot een mooi, stevig deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine bolletjes van het deeg ter grootte van een kruidnootje (de bolletjes rijzen nog iets, dus niet al te groot). Leg de bolletjes op het bakpapier en druk ze iets aan. Bak de kruidnoten ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

De recepten zijn geïnspireerd op pepernotenrecepten.

Pagina terug