Droogwaren

Deel deze pagina:

Bietensalade met veldsla, walnoten en spekjes

Recepten
15 JAN 2018
Bietensalade met veldsla, walnoten en spekjes
Bietensalade met veldsla, walnoten en spekjes
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
300 gram gekookte bietjes
75 gram veldsla
40 gram gepelde walnoten
100 g gerookte spekreepjes of 8 plakjes gerookt spek
1 middelgrote appel (Goudreinet of Elstar)
2 eetlepels appelazijn
zout en peper naar smaak
3 eetlepels (zonnebloem-)olie
2 theelepels pittige mosterd


BEREIDINGSWIJZE
Pel de rode bietjes en snijd deze in kleine blokjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Bak vervolgens in deze koekenpan de spekreepjes of plakjes spek knapperig.
Was de veldsla en laat uitlekken. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes. Maak een dressing van azijn, mosterd, olie, peper en zout.

Verdeel de veldsla over een platte schaal. Leg de blokjes biet erover maar laat de buitenrand vrij. Leg er vervolgens de appelstukjes, walnoten en gebakken spekjes overheen. Giet de dressing over de salade en laat even intrekken.

Deze winterse salade is heerlijk als bijgerecht maar ook als een volledige maaltijd met gebakken aardappeltjes. Eventueel kun je nog kappertjes toevoegen.
Gebaseerd op een recept van Petra Wiggers.

Pagina terug