Droogwaren

Deel deze pagina:

Tabouleh

Recepten
05 AUG 2018
Tabouleh

Tabouleh
voor zes personen

BENODIGDHEDEN
300 g bulgur
1 komkommer, in kleine blokjes
6 tomaten, in kleine blokjes
½ bosje fijngehakte munt
1 bosje fijngehakte bladpeterselie
3 lente-uitjes, gesnipperd
2 citroenen + rasp van 1
12 eetlepels extra vergine olijfolie

BEREIDINGSWIJZE
Doe de bulgur in een schaal en overgiet met heet/warm water. Laat 30 minuten weken. Als er na 30 minuten nog water in de schaal staat giet dit dan af en duw het resterende water eruit.

Meng de bulgur met de komkommer, de tomaten, de munt, de bladpeterselie en de lente-uitjes. Meng goed
.

Rasp een beetje schil van één citroen en pers de citroenen uit.
Giet de olijfolie en het citroensap bij de bulgur en voeg ook wat geraspte citroenschil toe. Meng goed. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Laat de tabouleh afgedekt een uurtje rusten.

Serveer met sla of rauwkost naar smaak. Als variatie kun je
enkele eetlepels geweekte krenten of rozijnen toevoegen.

Gebaseerd op een recept van okoko.nl.

Pagina terug