Droogwaren

Deel deze pagina:

Waterkerssoep met courgette en paprika

Recepten
26 AUG 2018
Waterkerssoep met courgette en paprika
Waterkerssoep met courgette en paprika
voorgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
1 el olijfolie
1 grote ui, in dunne halve ringen
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes of fijngehakt
1 l groentebouillon
1 courgette, in stukjes
1 groene paprika, in stukjes
1 rode paprika, in stukjes
½ tl gemalen zwarte peper
½ tl paprikapoeder
eventueel nog wat zout
1 scheutje appelazijn of rode wijnazijn
25-50 g waterkers, fijngesneden (hoe meer waterkers hoe pittiger)

BEREIDINGSWIJZE

Verhit de olie in een pan, voeg de uien toe en fruit ze al roerende tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak al roerende 5 minuten zachtjes mee.
Roer de bouillon erdoor en voeg de courgette- en paprikablokjes toe. Laat de soep afgedekt en onder af en toe roeren ca. 20 min. zachtjes koken tot de groenten zacht zijn. Voeg halverwege de fijngesneden waterkers toe.
Breng de soep op smaak met peper, paprikapoeder en appelazijn. Voeg eventueel nog wat zout toe.
Schep de soep in verwarmde soepkommen en serveer met vers, knapperig of geroosterd brood.

Variatie: gebruik champignons in plaats van courgettes. Gebruik 2 stengels prei in plaats van een ui. Gebruik verse peterselie, basilicum of koriander in plaats van waterkers.

Pagina terug