Droogwaren

Deel deze pagina:

Marokkaanse groene linzenschotel met cherrytomaatjes en pompoen

Recepten
09 SEP 2018
Marokkaanse groene linzenschotel met cherrytomaatjes en pompoen

Marokkaanse groene linzenschotel met cherrytomaatjes en pompoen
voor vier personen


BENODIGDHEDEN
300 gram groene linzen
1 grote ui
1 vlezige tomaat, of een paar soeptomaten
1 tl tomatenpuree
1 scheut olijfolie
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
1 el fijngehakte platte peterselie
2 hele tenen knoflook of fijngehakt
1 blaadje laurier
150 g cherrytomaatjes
250 g pompoenblokjes
zout (of een bouillonblokje) en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE
Verhit in een pan een flinke scheut olijfolie en fruit daarin de in dunne reepjes gesneden ui. Voeg er de in kleine stukjes gesneden tomaat aan toe (tomaat eventueel ontveld) en de knoflook (heel of fijngehakt). Voeg er de specerijen en de linzen aan toe en eventueel het bouillonblokje.
Snijd de kerstomaatjes in tweeën en voeg ze samen met de pompoenblokjes toe aan de linzen. Voeg de tomatenpuree en het laurierblaadje toe.

Schep alles goed door elkaar en bedek met water totdat alles nét onder staat. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en laat alles op laag vuur in ongeveer 30-45 minuten zachtjes gaar koken.


Voeg er dan de fijngehakte platte peterselie aan toe en schep alles nog een keer om. Controleer of er genoeg zout en peper in zit en of de linzen gaar zijn (voeg evt.nog wat water toe).

Eet samen met wat (Marokkaans) brood of bijvoorbeeld bij een vleesgerecht. Bijvoorbeeld rundergehaktballetjes met tijm en koriander.

Pagina terug