Droogwaren

Deel deze pagina:

Stoofpotje van pompoen, bloemkool, kikkererwten en zuidvruchten

Recepten
15 OKT 2018
Stoofpotje van pompoen, bloemkool, kikkererwten en zuidvruchten
Stoofpotje van pompoen, bloemkool, kikkererwten en zuidvruchten
voor vier tot zes personen
 
BENODIGDHEDEN
2 el extra vergine olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen (verse) knoflook, geperst of gehakt
ca. 2,5 cm gemberwortel, geschild en geraspt
1½ tl komijnpoeder
2 tl kurkumapoeder of verse kurkuma
2 kaneelstokjes van 8 cm of kaneelpoeder
200 g gedroogde abrikozen, dadels of rozijnen
300 g fijngehakte rijpe tomaten, liefst ontveld en zaad verwijderd (of uitgelekte tomaten uit blik)
4,5 dl groentebouillon
300 g gare kikkererwten (eventueel uit pot)
2 middelgrote (winter-)wortels, in stukjes
1 kleine pompoen, in blokjes
½ bloemkool, in kleine roosjes

2 courgettes, in stukjes
zout en versgemalen zwarte peper
300 g bulgur, couscous of gierst
 
BEREIDINGSWIJZE
Verhit de olie in een flinke braadpan op middelhoog vuur. Bak de ui in 5 minuten zacht. Voeg de knoflook, pompoenblokjes, gember, komijn, kurkuma en kaneelstokjes of -poeder toe. Bak alles, onder geregeld roeren, in 2 minuten geurig en glazig.
Voeg de zuidvruchten, tomaten, bouillon, kikkererwten, wortel, bloemkool en courgette toe, samen met veel peper en een flinke snuf zout, en breng alles aan de kook. Temper het vuur tot alles zachtjes kookt, doe een deksel op de pan en kook de groente net gaar.
(Tot dit punt kan het gerecht van tevoren worden gemaakt; laat afkoelen en bewaar afgedekt maximaal twee dagen in de koelkast. Warm het op voor het serveren.)


Voeg de bulgur, couscous of gierst toe en stoof dit in ongeveer 15-20 minuten beetgaar (afhankelijk van wat je gebruikt). Het gerecht moet de dikte van een stoofpot hebben. Breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout. Serveer warm (of bewaar het afgedekt maximaal twee dagen in de koelkast).

Pagina terug