Droogwaren

Deel deze pagina:

Bulgur met seitan, prei en bosui

Recepten
10 MAA 2019
Bulgur met seitan, prei en bosui

Bulgur met seitan, prei en bosui

voor vier personen

BENODIGDHEDEN
280 g bulgur
3 prei
1 teentje knoflook

6 bosuitjes
250 seitan
2 el olijfolie
1 tl kerriepoeder
1 scheutje tamari
2 el gehakte bieslook
zout en peper

BEREIDINGSWIJZE
Doe de bulgur in een pan en voeg 2,5 keer water toe met wat zout. Breng aan de kook en laat ongeveer 7 minuten doorkoken. Laat de bulgur vervolgens 10 minuten staan, met de deksel op de pan.
Snijd de gewassen prei in zeer dunne ringen en de knoflook fijn. Snijd de seitan in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de prei en de knoflook totdat deze zacht zijn (ongeveer 5 minuten). Voeg de seitanstukjes en de bosui toe. Voeg peper, zout, kerriepoeder toe en een scheutje tamari, en bak nog enkele minuten.
Roer de groenten en de seitan door de gare bulgur. Bestrooi met bieslook.
Lekker met een wortel-rozijnensalade en honing-mosterddressing.

Pagina terug