Droogwaren

Deel deze pagina:

Pasta met snijbiet en spek

Recepten
24 MAA 2019
Pasta met snijbiet en spek
Pasta met snijbiet en spek
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
300-400 g (volkoren) pasta (penne of fusili)
250 g zuurkoolspek of spekreepjes
500-600 g snijbiet
(olijf-)olie
1 grote ui
knoflook
scheut witte wijn
scheut witte balsamicoazijn
Parmezaanse kaas
peper, zout

BEREIDINGSWIJZE
Was de snijbiet, snijd de stelen van het blad af en snijd ze in stukjes van ca. 2 cm. Snijd de bladeren in repen. Houd de stukjes stelen en bladeren gescheiden. Als je zuurkoolspek gebruikt, snijd dan in blokjes. Bak hetspek langzaam krokant in grote koekenpan met dikke bodem (zonder olie). Schep uit de pan en zet weg (laat het vet in de pan).
Kook ondertussen de pasta op niet al te hoog vuur volgens de verpakking.
Bak in het overgebleven vet de in halve ringen gesneden ui. Doe er eventueel nog beetje (olijf-)olie erbij. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Doe de stelen van de snijbiet erbij en stoof een minuut of 3 mee. Voeg dan het blad toe en stoof nog 3 minuten door. Doe er een beetje witte wijn bij.
Giet de pasta af als deze beetgaar is. Als de snijbiet gaar is giet je er wat balsamicoazijn over. Voeg de uitgebakken spekreepjes/blokjes aan het snijbietmengsel en roer door elkaar. Voeg naar smaak peper en eventueel nog zout toe.
Schep de snijbietmengsel over de pasta. Strooi er als laatste flink wat parmezaan overheen en serveer.

Dit gerecht kun je ook met spinazie maken.

Pagina terug