Droogwaren

Deel deze pagina:

Stamppot knolselderij met prei en spekjes

Recepten
19 JAN 2020
Stamppot knolselderij met prei en spekjes

Stamppot knolselderij met prei en spekjes
voor twee personen

BENODIGDHEDEN
1 knolselderij, ± 400 g, geschild en in blokjes
2 eetlepels azijn
400 g aardappelen, geschild, in stukken
200 ml melk
nootmuskaat (eventueel)
2 uien, gesnipperd
300 g prei met het groen erbij, fijngesneden
2 eetlepels olie
100 g spekblokjes of gerookte tofu

BEREIDINGSWIJZE
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
Doe de blokjes knolselderij in een pan. Bestrooi met zout en voeg water toe tot de groente net onderstaat. Voeg de azijn toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de knolselderij goed gaar is (ca. 20 minuten).
Bak net voordat de aardappelen en de knolselderij gaar zijn de uien en de prei aan in de olie tot deze zacht is. Bak ook de spekblokjes of tofu krokant. Zet opzij tot gebruik.
Doe de knolselderij en de aardappelen in dezelfde pan. Voeg de melk toe. Stamp de knolselderij en de aardappelen grof met een pureestamper. Voeg het uien-prei mengsel toe en schep door elkaar. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout, en eventueel een snuif nootmuskaat.
Verdeel de knolselderijstamppot over twee borden. Voeg de spekblokjes of tofu toe en serveer.

Gebaseerd op een recept van Okoko.nl

Pagina terug