Droogwaren

Deel deze pagina:

Kisir (Turkse bulgursalade)

Recepten
01 MAA 2020
Kisir (Turkse bulgursalade)
Kisir (Turkse bulgursalade)
voor zes personen, voor-, lunch- of bijgerecht
 
BENODIGDHEDEN:
400 g bulgur (of couscous)
zout
ruim 100 ml zonnebloem- of olijfolie
100 g tomatenpuree
1-2 blikjes gehakte tomaten à 400 gram
2-3 uitgeperste citroenen
2 kleine rode uien, fijngesneden
fijngesneden paprika
1 komkommer in blokjes
1 pepertje, optioneel

1 bosje (blad-)peterselie, fijngesneden
muntblaadjes en/of verse koriander
fijngemalen zwarte peper
1 pakje feta
kropsla naar behoefte
 
BEREIDING:
Doe de bulgur of couscous in een grote kom en schenk er 400 ml kokend water op. Doe er zout bij en roer even door. Laat een kwartiertje staan. Roer er vervolgens de olie, tomatenpuree en de bliktomaten door en meng goed door elkaar. Doe de helft van het citroensap erdoor, en vervolgens de kleingesneden groenten en kruiden. Voeg na proeven peper, zout en misschien nog wat citroensap toe, tot het naar je smaak is. Wordt het te droog, voeg dan nog wat water en olie toe. Het moet een smeuïge, smaakvolle substantie worden. Voeg als laatste de blokjes feta toe en schep door elkaar.

Dien de kisir lauwwarm of afgekoeld in/met slabladeren op.

Pagina terug