Droogwaren

Deel deze pagina:

Vega hutspot met geroosterde hazelnoten

Recepten
Vega hutspot met geroosterde hazelnoten

Vega hutspot met geroosterde hazelnoten
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
500 gram winterpeen
4 grote uien
1 kilo vastkokende aardappelen
2 el venkelzaad
6 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook, gepeld
een scheutje witte wijn (eventueel)
100 gram hazelnoten
2 tl kaneel
1 tl kerriepoeder
zout en peper

BEREIDINGSWIJZE
Doe het venkelzaad in een vijzel en kneus de zaden. Schrap de wortels, halveer en snijd in niet al te grote stukken. Pel de uien en snijd ze kwarten. Snijd de kwarten nog een keer doormidden, zodat je per ui 8 stukken hebt. Schil de aardappelen en snijd ze in niet al te grote stukken. Hak de knoflook fijn.
Kook de aardappelen 10 minuten in water met een beetje zout, giet het water af en zet de aardappelen even apart. Doe 4 el olie en de gekneusde venkelzaden in een grote koekenpan en voeg de wortelstukken, aardappelen, uien en knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout en meng het goed met elkaar. Stoof de groenten op laag vuur gaar, schep daarbij het mengsel af en toe om.

Meng de hazelnoten met de rest van de olie en voeg de kaneel en de kerrie toe, meng goed. Schep dit mengsel in een kleine koekenpan en rooster de noten op laag vuur al omscheppend ongeveer 10 minuten. Niet te lang, anders kunnen de noten verbranden.
Schep de hutspot op borden en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.

Gebaseerd op een recept van de website www.outmijnkeuken.nl.

Pagina terug