Droogwaren

Deel deze pagina:

Penne met pittige tomatensaus en blauwe kaas

Recepten
31 MEI 2020
Penne met pittige tomatensaus en blauwe kaas

Penne met pittige tomatensaus en blauwe kaas
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
90 g boter
150 g pancetta of ontbijtspek, in reepjes
50 g kastanjechampignons, gehakt
1-2 rode peper, fijngehakt, naar smaak
2 tenen knoflook, fijngehakt of uit de knijper
8 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt
enkele verse basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd, en nog wat extra
350 g pasta penne
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
100 g blauwschimmelkaas of zachte geitenkaas
zout en peper, eventueel gedroogd chilipoeder
 
BEREIDINGSWIJZE
Smelt 50 g boter in een middelgrote bakpan. Voeg de pancetta of ontbijtspek toe en roerbak op middelhoog vuur, tot ze een beetje knapperig is. Haal met een schuimspaan uit de pan.
Doe de gehakte champignons in dezelfde pan en bak ze een paar minuten. Haal ze uit de pan en zet weg. Doe de gehakte peper in de pan, voeg de knoflook toe en bak het geheel al roerend enkele minuten, tot de knoflook goudbruin is.
Voeg tomaten, basilicum en zout naar smaak toe. Laat zachtjes, onder af en toe roeren, 10-15 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met kokend water en zout.
Voeg het spek en de champignons toe aan de tomatensaus. Breng op smaak en voeg eventueel gedroogd chilipeper toe. Als de saus te droog is kan er een beetje kookvocht van de pasta door geroerd worden.
Giet de pasta af en doe hem in een voorverwarmde schaal. Verkruimel de blauwschimmel- of geitenkaas. Snijd de resterende boter in stukjes en roer die met de kazen door de pasta. Giet de tomatensaus over de pasta, meng goed en strooi er de Parmezaanse kaas overheen. Dien het gerecht direct op, strooi er nog wat basilicumblaadjes overheen.

Pagina terug