Droogwaren

Deel deze pagina:

Groentenstoof met bulgur en zuidvruchten

Recepten
07 JUN 2020
Groentenstoof met bulgur en zuidvruchten
Groentenstoof met bulgur en zuidvruchten
voor vier tot zes personen
 
BENODIGDHEDEN
2 el extra vergine olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst of gehakt
ca. 2,5 cm gemberwortel, geschild en geraspt
1½ tl komijnpoeder
2 tl kurkumapoeder
2 tl kaneelpoeder
200 g gedroogde dadels, abrikozen of rozijnen
450 g fijngehakte rijpe tomaten, liefst ontveld en zaad verwijderd (of uitgelekte tomaten uit blik)
4,7 dl groentebouillon
300 g gare kikkererwten (eventueel uit pot)
2-4 middelgrote wortels, in stukjes
1 broccoli, in kleine roosjes
1-2 courgettes, in stukjes
zout en versgemalen zwarte peper
300 g bulgur
½ bosje peterselie, fijngehakt
 
BEREIDINGSWIJZE
Verhit de olie in een flinke braadpan op middelhoog vuur. Bak de ui in 5 minuten zacht. Voeg de knoflook, gember, komijn, kurkuma en kaneel toe. Bak alles, onder geregeld roeren, in 2 minuten geurig.
Voeg de zuidvruchten, tomaten, bouillon, kikkererwten, wortel, broccoli en courgette toe, samen met veel peper en een flinke snuf zout, en breng alles aan de kook. Temper het vuur tot alles zachtjes kookt, doe een deksel op de pan en kook de groente net gaar. (tot dit punt van tevoren worden gemaakt; laat afkoelen en bewaar afgedekt maximaal twee dagen in de koelkast. Warm het weer op voor het het vervolg van het recept)
Voeg de bulgur toe en kook hem in ongeveer 15-20 minuten beetgaar. Het gerecht moet de dikte van een stoofpot hebben. Breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout. Strooi de gehakte peterselie er over en serveer warm.

Je kunt dit gerecht ook met couscous of gierst maken. De bereidingstijd is dan wel anders.

Pagina terug