Droogwaren

Deel deze pagina:

Chinese koolrolletjes met pindasaus

Recepten
14 JUN 2020
Chinese koolrolletjes met pindasaus

Chinese koolrolletjes met pindasaus
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
1 Chinese kool
2-3 wortelen van gemiddelde grootte
1 grote ui
1 blok rooktofu
1 teen knoflook
shoyu of tamari, of ketjap manis voor een zoetere variant
(sesam-)olie
zout
voor de pindasaus
1 uitje
1 rode peper
pindakaas
1 teen knoflook
ketjap manis
 
BEREIDINGSWIJZE
Haal van de Chinese kool zoveel van de grote buitenste bladeren af als dat er rolletjes nodig zijn (2-4 per persoon, afhankelijk van de grootte van de bladeren). Was de bladeren en blancheer in kokend water met zout totdat ze beetgaar zijn (dit duurt ongeveer 10-15 minuten, het witte gedeelte moet gaar zijn om een rolletje van te kunnen maken). Houd de bladeren apart totdat de vulling klaar is.

Zorg dat de pindasaus tegelijkertijd klaar is. Fruit hiervoor een uitje in olie, voeg een gehakte rode peper toe en een paar eetlepels pindakaas. Als dit verhit is, verdun het dan al roerende met water totdat de gewenste dikte bereikt is. Knijp er ook een teen knoflook boven uit en breng op smaak met ketjap. Laat pruttelen en voeg af en toe water toe als de saus te dik wordt.

Snijd voor de vulling de resterende kool in reepjes. Verhit in de wok een scheut (sesam-)olie en fruit hierin een gesneden ui en de knoflook. Snijd de wortel(-en) in fijne reepjes en de rooktofu in kleine blokjes en voeg beide toe. Roerbak dit goed en voeg dan de koolreepjes toe. Breng de vulling op smaak met zoute (shoyu of tamari) of zoete sojasaus (ketjap manis).
Schep dit mengsel op de koolbladeren en rol ze vervolgens op.

Leg de koolrolletjes op de borden en giet de pindasaus er overheen. 
Serveer met volkoren basmatirijst.

Pagina terug