Droogwaren

Deel deze pagina:

Chinese kool-aardappelsalade met rucola

Recepten
26 JUL 2020
Chinese kool-aardappelsalade met rucola
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
800 g vastkokende aardappels (Vitabella)
150-200 g spekreepjes
65 g walnoten, in stukjes
1 Chinese kool
olijfolie
1 cm gemberwortel
1 rode ui
120 ml Griekse yoghurt, volle kwark of yogarde
1-2 el kappertjes
een handje rucola

BEREIDINGSWIJZE
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes (niet te groot, niet te klein) en kook ze in de pan met water en wat zout gaar. Giet de aardappels af, laat ze uitwasemen en een beetje afkoelen.

Verwarm een wok en bak de spekreepjes circa 4 minuten. Voeg de walnoten toe en bak circa 3 minuten mee. Haal de spekjes en noten uit de wok en zet ze apart (eventueel uitgelekt op keukenpapier). Veeg de wok eventueel schoon met keukenpapier.
Snijd de Chinese kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in dunne repen. Verhit een scheut olie in de wok en bak de Chinese kool circa 5 minuten op hoog vuur.
Schil en snijd de gember fijn en bak een minuut mee met de kool. Schep de kool in een grote kom of schaal.
Pel en snijd de ui in halve ringen. Meng de ui, aardappels, spekjes met walnoten, yoghurt of kwark en de kappertjes door de kool en schep goed door. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel nog wat zout (de spekjes zijn ook zout).

Verdeel de Chinese kool over vier borden en garneer met de rucola.

Pagina terug