Droogwaren

Deel deze pagina:

Gebakken Cavolo Nero met tofucroutons en broccoli

Recepten
02 AUG 2020
Gebakken Cavolo Nero met tofucroutons en broccoli

bijgerecht voor 4 personen

Marineer de tofu liefst een dag tot een paar dagen van tevoren.

BENODIGDHEDEN
250 g tofu naturel in kleine dobbelsteentjes
3 bosuien, in ringetjes
± 4 grote bladen cavolo nero (zwarte kool), in grove stukken
1 kleine stronk broccoli, in roosjes
150 g shiitakes, grote exemplaren in stukken gesneden
handvol cherry tomaatjes (stuk of 10), gehalveerd
een scheutje olijfolie
peper en zout
voor de marinade:
2 eetl rode wijnazijn
2 eetl olijfolie
2 theel crema balsamico
1 theel gedroogde basilicum
1 theel zeezout

VOORBEREIDING
Meng alle marinade-ingrediënten en giet over de tofu. Schep alles in een schone weckpot of in een goed afgedekt schaaltje, en zet minimaal een dag in de koeling.

BEREIDINGSWIJZE
Zet een koekenpan op hoog vuur. Schep de tofublokjes vanuit de pot of schaal (marinade bewaren) in een pan en bak ze krokant en goudbruin tot een soort croutons. Gebruik geen olie. Voeg de cavolo nero toe en bak een aantal minuten mee. Voeg hierna de bosui en broccoliroosjes toe en de rest van de marinade. Bak alles in ca. 6 minuten beetgaar, schep regelmatig om.
Doe de shiitakes en de tomaatjes erbij. Voeg een scheutje olijfolie toe en zet het vuur laag. Laat het geheel nog 2 minuten bakken en serveer daarna meteen.

Bron: Ekoplaza

Pagina terug