Droogwaren

Deel deze pagina:

Venkel-bataatsalade met pittige honingdressing

Recepten
08 NOV 2020
Venkel-bataatsalade met pittige honingdressing

bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
1 ui
1 prei
4 eetlepels olijfolie om te bakken
1 grote venkel of twee kleinere
1 bataat
3 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepels olijfolie extra vierge
snufje zout
1 Spaans pepertje

BEREIDINGSWIJZE
Schil de ui, halveer deze en snijd er halve ringen van. Halveer de prei tot aan de wortel, spoel goed uit onder de kraan en snijd er smalle halve ringen van. Verhit een pan, voeg olie toe en fruit de ui en prei zachtjes aan (niet laten bakken). Voeg een snuf zout toe en laat dit op een laag vuur zacht worden. Zet dan het vuur uit.
Kook ruim water in een pan. Maak de venkel schoon en snijd er dunne plakken en snippers van. Schil de bataat, snijd in kleine blokjes. Blancheer de bataat en venkel in 4 à 5 minuten in het kokende water. Doe alle groenten over in een saladeschaal.
Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes van de peper en snijd de peper fijn. Maak een dressing van de honing, olie, zout en het pepertje. Meng de dressing met de nog warme groenten en serveer de salade lauwwarm.
Een lekker receptje van www.biobudget.nl. Verrassende combinatie van zoet en pittig.

Pagina terug