Droogwaren
Stoofpeertjes met karamel-wijnsaus
Recepten19 DEC 2020
bij- of nagerecht voor vier personen
BENODIGDHEDEN
1 biologische sinaasappel
100 gram rietsuiker
1½ dl rode wijn
1 kaneelstokje
1 kilo stoofperen
citroentrekker (zester)
water
BEREIDINGSWIJZE
Was de sinaasappel. Schil ¼ deel van de sinaasappelschil dun, maak van de rest van de schil met de citroenschiller of zester dunne sliertjes (of met een scherp mesje de schil in dunne reepjes snijden). Laat in een pan met dikke bodem de suiker op zacht vuur onafgedekt langzaam smelten en goudbruin worden (karamelliseren). Voeg de wijn, het kaneelstokje, de sinaasappelschil en wat water toe. Breng de vloeistof langzaam aan de kook.
Schil intussen de peren, laat de steeltjes en de kroontjes zitten. Leg de peertjes in de vloeistof en laat afgedekt op laag vuur in ca. 1 à 2 uur gaar stoven (controleer zo af en toe en voeg eventueel nog wat water toe). Keer halverwege de peren voorzichtig om.
Neem de peertjes voorzichtig uit het stoofvocht en zet ze rechtop in een schaal. Neem het kaneelstokje en de sinaasappelschil uit het stoofvocht. Kook het stoofvocht met de toegevoegde sinaasappelsliertjes op hoog vuur ca. 3 minuten in.
Giet de saus kunstzinnig over de peertjes. Eet smakelijk!
Pagina terug