Fruit

Deel deze pagina:

Oer Appelkoeken

Recepten
17 JUN 2014
Oer Appelkoeken
Oer Appelkoeken

BENODIGDHEDEN
deeg
500 gram zelfrijzend bakmeel
500 gram oersuiker (of basterdsuiker)
250 gram havermoutvlokken
400 gram boerenroomboter
150 gram gewelde rozijnen
vulling
8 Elstar appels
2 eetlepels witte of bruine rietsuiker
2 theelepels kaneel
sap van 1 citroen

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor. Gasoven/elektrische oven/hetelucht oven: op stand 3,5 of 175 °C.

Smelt 400 gram boter in een pannetje op laag vuur (niet bruin laten worden) en laat het daarna afkoelen.
Meng in een kom het zelfrijzende bakmeel, de oersuiker en 175 gram van de havermoutvlokken door elkaar. Voeg hier vervolgens de afgekoelde gesmolten boter aan toe. Meng alles goed door elkaar tot er een deeg ontstaat. Leg het deeg op een ingevette bakplaat en druk deze aan met de bolle kant van een lepel. Strooi de rozijnen erover en druk deze ook aan.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Rasp de appels, voeg de rietsuiker, kaneel en citroensap toe. Meng alles door elkaar. Strooi het geraspte appelmengel over het deeg. Strooi de resterende 75 gram havermoutvlokken erover en druk het geheel licht aan.

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Na ongeveer 1 uur is de koek gaar. Snij de nog warme koek in vierkanten en serveer hem met een toef slagroom.



Pagina terug