Fruit

Deel deze pagina:

Stoofappeltjes

Recepten
02 JUL 2014
Stoofappeltjes
Stoofappeltjes
 
BENODIGDHEDEN
per persoon 3 à 4 Zoete Ermgaard appeltjes
een kaneelstokje
3 theelepels bruine rietsuiker
 
BEREIDING
Schil de appeltjes en ontdoe ze van klokhuizen, steeltjes en kroontjes. Snijd de appeltjes in partjes.
Doe de appeltjes in een pan met het kaneelstokje en de schepjes suiker. Doe er een klein laagje water bij (aanhangend water).
Laat het water aan de kook komen en draai het vuur laag. Stoof de appeltjes in ongeveer 20 minuten gaar. Ze blijven heel en vallen dus niet uit elkaar, zoals bij appelmoes. Dus even met een vork er in prikken om te kijken of de appeltjes al gaar zijn.
 
Lekker met een sucadelapje en aardappelpuree, of met een karbonade en een gekookte aardappel.
 
Wat ook lekker is: in een ovenschaal een klontje boter met daarop een laagje puree, een laagje vlees en een laagje appeltjes, weer een laagje puree, dan vlees en dan weer de appeltjes. Afsluiten met een laagje puree met daarover wat paneermeel en een klontje boter. En dan even de oven in (200º) tot er een lichtbruin korstje op komt.

Pagina terug