Fruit

Deel deze pagina:

Rijstsalade met mango en pittige dressing

Recepten
24 OKT 2017
Rijstsalade met mango en pittige dressing
bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
voor de salade
30 g amandelsnippers
1 komkommer, in blokjes
1 rode ui, in halve ringen
1 rijpe mango, in stukjes
½ bosje koriander, fijngehakt
400 g gekookte basmatirijst of pandanrijst (= 200 g ongekookt)
voor de dressing
1 rood of groen (chili-)pepertje, zonder zaadjes, fijngehakt
2 eetlepels sesamolie
4 eetlepels citroensap
4 eetlepels gembersiroop

BEREIDINGSWIJZE
Rooster de amandelsnippers in een droge pan.
Vermeng voor de dressing het gehakte pepertje met de sesamolie, het citroensap en de gembersiroop.

Meng alle ingrediënten voor de salade, roer de dressing erdoor en breng de salade op smaak met zout.

Pagina terug