Fruit

Deel deze pagina:

Sinaasappelparfait

Recepten
31 OKT 2017
Sinaasappelparfait
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
3 à 4 pers- of 2 à 3 hand sinaasappelen
4 eidooiers
100 g suiker
200 mililiter slagroom

BEREIDINGSWIJZE
Rasp de sinaasappels. Pers ze vervolgens uit. Kook het sap eventueel in tot je een deciliter sap overhoudt.
Doe de rasp door het (afgekoelde) sap. Doe vier eierdooiers met honderd gram suiker in een kom. Zet de kom op een pan met heet water (au-bain-marie) en klop met een mixer tot het mengsel dik en vrijwel wit is (vijf tot tien minuten). Laat afkoelen in een bak met koud water. Doe het sinaasappelsap met de rasp er door. Klop met de mixer nog even (voorzichtig) door.
Klop de slagroom half stijf. Spatel dit geleidelijk door het ei-sinaasappelmengsel. Doe de massa in een vier (plastic) vormpjes en zet minstens vier uur in de diepvries. Stort  of schep de parfaitjes voor het opdienen op bordjes.

Een recept van culinair journalist Michiel Bussink, van de website van biobudget. Ook lekker voor bij de kerstmaaltijd! Van het eiwit dat overblijft kun je merengues maken.


Pagina terug