Fruit

Deel deze pagina:

Tiramisu met banaan en kwark

Recepten
23 APR 2018
Tiramisu met banaan en kwark
Tiramisu met banaan en kwark
voor zes-acht personen

BENODIGDHEDEN
500 g kwark
500 g Griekse yoghurt
100 g rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
sap van één sinaasappel
200 ml slagroom
250 g lange vingers
2 theel. cacao opgelost in 200 ml melk
2-3 bananen
2 theel. cacaopoeder om te bestuiven

BEREIDINGSWIJZE
Roer de kwark met de Griekse yoghurt, suiker, vanillesuiker en sinaasappelsap door elkaar. Klop de slagroom stijf en schep deze door het mengsel.
Leg de helft van de lange vingers op de bodem van een vorm en bevochtig deze met de cacao-melk. Snijd de bananen in schijfjes en leg deze op de lange vingers. Schep er nu de helft van het kwark-yoghurt-slagroommengsel overheen.
Leg vervolgens de resterende lange vingers op het kwarkmengsel, bevochtig weer met cacao-melk en schep hierop de rest van het kwarkmengsel.
Strijk glad, bestuif met cacaopoeder en bedek met folie. Zet de tiramisu minstens 12 uur in de koelkast.

Pagina terug