Fruit

Deel deze pagina:

Insalata di arance e finocchio

Recepten
01 JUL 2018
Insalata di arance e finocchio
Insalata di arance e finocchio
Sinaasappel-venkel salade - bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
2 handsinaasappelen of 3 perssinaasappelen
1-2 grote venkelknollen
1 rode ui, in dunne plakjes
zout en vergemalen zwarte peper naar smaak
60 g radijsplakjes
75 g zwarte olijven zonder pit
4 eetl. extra vergine olijfolie

BEREIDINGSWIJZE
Snijd per sinaasappel de boven- en onderkant eraf zodat je het vruchtvlees kunt zien. Zet de sinaasappel rechtop op een snijplank en snijd er met een scherp mes de schil in dikke repen af zodat ook het onderhuidse wit wordt verwijdert. Herhaal dit met de tweede sinaasappel. Snijd de sinaasappels overdwars in plakken van ½ cm dik.
Verwijder de stengeld en het groen en eventuele lelijke buitenbladeren van de venkelknol. Halveer de venkel in de lengte en snijd elke helft dan overdwars in dunne plakjes.
Schik de sinaasappelsplakjes, venkelplakjes en uiplakjes op een dienschaal en bestrooi met zout en peper. Strooi er de plakjes radijs en de olijven over.
Sprenkel er de olijfolie over en dien onmiddelijk op.

Pagina terug