Fruit

Deel deze pagina:

Linzensalade met mandarijn

Recepten
05 NOV 2018
Linzensalade met mandarijn
Linzensalade met mandarijn
bijgerecht voor vier personen, hoofdgerecht voor twee

BENODIGDHEDEN
225 g gedroogde linzen, afgespoeld
1 laurierblad
2 teentjes knoflook
3 mandarijnen
2 el olijfolie extra vierge
1 el kappertjes
1 rode ui, fijngehakt
een paar takjes bieslook, fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE
Doe de linzen in een pan en vul aan met 2,5 cm water. Voeg het laurierblad en de knoflook toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan, zet het vuur lager en laat de linzen zacht koken. Kook 20 tot 25 minuten, tot ze gaar zijn maar niet openspringen. Controleer dit tussendoor regelmatig, vul eventueel het kookvocht aan met water.
Pers het sap van 1 mandarijn uit en doe in een grote kom. Pel  de andere twee mandarijnen en hak de partjes grof in kleine stukjes. Gooi pitjes weg. Doe de stukjes met de olijfolie, kappertjes, ui en bieslook in een kom. Bestrooi met wat zout en peper en meng alles door elkaar.
Giet de linzen af en schep als ze nog warm zijn voorzichtig door de dressing. Laat en paar minuten rusten, roer af en toe door. Proef en breng eventueel nog verder op smaak. Serveer warm of bewaar enkele dagen in de koelkast.

Lekker met eikenbladsla of veldsla en een hardgekookt of gepocheerd ei.

Pagina terug