Fruit

Deel deze pagina:

Ananas-kokos-taart

Recepten
14 SEP 2019
Ananas-kokos-taart
Ananas-kokos-taart
voor twaalf punten
 
BENODIGDHEDEN
1 ananas, in schijven gesneden (je hebt er 7 nodig)
175 g roomboter
225 g rietsuiker
1 zakje vanillebourbonsuiker
3 eieren
200 g bloem
½ zakje bakpoeder
75 g geraspte kokos
poedersuiker
dichte taartvorm met doorsnede ca. 28 cm
 
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 175°C of gasovenstand 3. Schil de ananas en snijd in 7 plakken. Laat uitlekken in een zeef, bewaar ½ dl vocht.
Smelt in een pan 50 g boter (niet verhitten) en verdeel dit over de bodem van de taartvorm. Strooi er 75 g suiker en de vanillesuiker over, en leg hierop de ananasringen.
Klop in een kom de rest van de boter met de rest van de suiker in ca. 5 minuten tot een crèmekleurig en romig mengsel. Klop één voor één de eieren door het mengsel. Schep de bloem met het bakpoeder en de kokos in gedeelten door het botermengsel, en roer het ananassap er doorheen. Schep het beslag over de ananas.
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin. Laat de taart in de vorm zo’n 5 minuten afkoelen. Keer de taart vervolgens op een schaal om hem verder te laten afkoelen.
Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker. Desgewenst kan er nog een dot slagroom bij gegeven worden.
 

Pagina terug