Fruit

Deel deze pagina:

Stamppot zoete aardappel, andijvie en rucola

Recepten
22 SEP 2019
Stamppot zoete aardappel, andijvie en rucola

Stamppot zoete aardappel, andijvie en rucola
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
500 g kruimige aardappel
500 g zoete aardappel
300 g andijvie
50 g rucola
100 ml groentebouillon
4 el pijnboompitten
zout en peper

BEREIDINGSWIJZE
Schil de aardappel en zoete aardappel en snijd deze beide in stukken van gelijkmatige grootte en zet ze voor driekwart onder water. Voeg een snufje zout toe aan het kookwater en kook de aardappels gaar in 25 minuten. Giet de aardappelen af, voeg de groentebouillon toe en stamp tot een puree.
Verhit in de tussentijd een koekenpan op het vuur. Wanneer deze goed heet is, rooster je de pijnboompitten goudbruin, terwijl je deze constant in beweging houdt gedurende 2 minuten. Haal uit de pan en laat afkoelen op een bord tot later gebruik.
Snijd de andijvie fijn en meng met de rucola. Meng dit vervolgens door de aardappelpuree, samen met de helft van de pijnboompitten en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige pijnboompitten. Lekker met gebakken rooktofu.

Gebaseerd op een recept van De hippe vegetariër.

Pagina terug