Fruit

Deel deze pagina:

Romige venkelsoep met Parmezaanse kaas

Recepten
29 SEP 2019
Romige venkelsoep met Parmezaanse kaas

Romige venkelsoep met Parmezaanse kaas
voorgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
3 venkelknollen
1 ui, gesnipperd
olijfolie
½ koffielepel gemalen komijn
2 kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
1 liter groentebouillon of water
100 ml room
50 g Parmezaanse kaas
Extra benodigd: staafmixer

BEREIDINGSWIJZE
Snijd het groen van de venkelknollen en bewaar wat voor de afwerking. Snijd de venkelknollen open en verwijder de harde kern en de stengels. Snijd de rest in stukjes.
Stoof de ui glazig in wat olijfolie. Voeg de venkelstukjes toe en kruid met komijn. Voeg de aardappelblokjes toe. Giet de bouillon of het water erover. Laat de soep 20 minuten koken. Hak in de tussentijd het venkelgroen fijn.
Mix de soep met een staafmixer. Voeg de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Strooi het gehakte venkelgroen over de soep en rasp de Parmezaanse kaas erover.

Een heerlijk soepje naar een recept van Okoko.nl

Pagina terug