Fruit

Deel deze pagina:

Sambal goreng paksoi

Recepten
06 OKT 2019
Sambal goreng paksoi

Sambal Goreng Paksoi
voor vier personen

BENODIGDHEDEN

1 blok tofu naturel
2 stronken paksoi
1 rode paprika
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel sambal
1 limoen, uitgeperst
½-1 blik kokosmelk
zout
1 theelepel suiker
2 dl water
3 eetlepels (sesam-)olie

BEREIDINGSWIJZE
Was de tofu, dep droog met keukenpapier en snijd in de lengte in drieën. Snijd vervolgens in repen van ca. een halve cm dik. Frituur de blokjes in hete olie lichtgeel en laat in een zeef uitlekken. Zet weg.

Snijd de wortelaanzet
van de paksoi weg. Snijd de paksoi in stukken van 1 cm breed, was en laat uitlekken in een vergiet.

Snijd de paprika in vieren
, verwijder de zaadlijsten, en snijd vervolgens in stukjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in de pan en fruit hierin de uien, knoflook en paprika tot de uien glazig zien. Roer sambal en zout erdoor, en giet water en limoensap erbij. Doe er vervolgens de kokosmelk door. Schep om en laat 1 minuut pruttelen.

Voeg de gebakken tofu toe en laat nog even samen pruttelen. Doe als laatste de stukjes paksoi erbij en laat
meesmoren tot de paksoi knapperig gaar is.

Serveer heet, bijvoorbeeld met rijst.

Pagina terug