Fruit

Deel deze pagina:

Koolraap met ui en salie

Recepten
13 OKT 2019
Koolraap met ui en salie

Koolraap met ui en salie
bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
50 g boter
ongeveer 500 g koolraap, geschild en in blokjes van 1 cm
1 grote ui, gesneden
ongeveer 12 blaadjes verse salie, fijngesneden

BEREIDINGSWIJZE
Verhit de boter in een brede pan op middelhoog vuur. Doe de koolraap, ui, de helft van de salie en wat zout en peper erin en roer goed. Als de groenten beginnen te fruiten, doe je het deksel op de pan en zet je het vuur wat lager (je hoeft geen water toe te voegen).

Stoof zo’n 40-45 minuten, tot de koolraap gaar is en de ui zoet is en gekaramelliseerd. Roer er de resterende salie door, proef en voeg eventueel extra zout en peper toe als dat nodig is. Dien op.

Gebaseerd op een recept van Okoko.nl

Pagina terug