Fruit

Deel deze pagina:

Semifreddo al torrone e cioccolato

Recepten
17 NOV 2019
Semifreddo al torrone e cioccolato

Semifreddo al torrone e cioccolato
semifreddo met noga en chocola - voor vier personen

INGREDIENTEN

2 eieren
80 gram (fijne) suiker
2 dl slagroom
50 gram chocolade, in stukjes gehakt
100 gram noga, in stukjes gehakt
1 cakevorm of 4 bakjes⁄kommetjes
extra: bakpapier (of plastic folie)

BEREIDINGSWIJZE
Splits de eieren. Klop het eigeel met de helft van de suiker au bain marie (in een vuurvaste kom boven een pannetje met zacht kokend water) luchtig tot een goudgele kleur. Haal de kom van het vuur. Klop in een andere (vetvrije) beslagkom de eiwitten met de andere helft van de suiker op, tot er ‘pieken’ ontstaan als je de garde uit het mengsel haalt. Spatel het eiwit voorzichtig door het eigeelmengsel. Laat het mengsel onder kloppen afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het eiwit-eigeelmengsel.
Bekleed de binnenkant van de cakevorm of de vier kommen met bakpapier of plasticfolie (in het kader van het terugdringen van plastic heb ik het geprobeerd met bakpapier. Dat werkt ook goed). Verdeel eenderde van de noga en de chocolade over de bodem van de vorm. Giet hier de helft van het mengsel over. Herhaal deze lagen nog eens en eindig met noga en chocolade.
Laat de semifreddo minimaal 6 uur in de vriezer opstijven. Laat de semifreddo voor het serveren ca. 10 minuten op temperatuur komen.

Je kunt eventueel nog 1 dl amarettolikeur aan de semifreddo toevoegen. Doe dit dan beetje bij beetje als je het eigeel au bain marie met de suiker luchtig klopt.

Pagina terug