Fruit

Deel deze pagina:

Amuse van venkel en sinaasappel

Recepten
22 DEC 2019
Amuse van venkel en sinaasappel

Amuse van venkel en sinaasappel
voor 10 stuks

BENODIGDHEDEN
2 venkelknollen
2 sinaasappels
½ citroen
100 ml extra vierge olijfolie

BEREIDINGSWIJZE
Snijd de onderkant van de venkelknollen af. Verwijder de dunne stengels en het bladgroen. Snijd de knollen doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de venkelknollen in dunne reepjes.
Neem een dunschiller en schil de sinaasappels zonder het onderhuidse wit mee te nemen. Snijd de schil in flinterdunne sliertjes of gebruik een zester.
Verwijder het wit van de sinaasappels. Snijd de partjes een voor een los langs de tussenschotjes. Houd de sinaasappels daarbij boven een steelpannetje waarin je het sap opvangt. Voeg hieraan de sliertjes sinaasappelschil, het citroensap en de olijfolie toe en breng tegen de kook aan.
Doe de reepjes venkel in een ruime kom en giet er het sinaasappel-olijfoliemengsel over. Schep er zout en peper door en zet minstens 1 uur in de koelkast. Dit maakt de venkel zacht van structuur.
Schep de venkelsalade vlak voor het serveren in kleine kommetjes, glaasjes of amuselepels en garneer met de partjes sinaasappel. (In plaats van te serveren als amuse kan je er natuurlijk ook een salade voor vier personen voor bij de maaltijd van maken.)

Naar een recept van Okoko.nl.

Pagina terug