Fruit

Deel deze pagina:

Avocado-bietensalade met citrusvruchten

Recepten
26 JAN 2020
Avocado-bietensalade met citrusvruchten
Avocado-bietensalade met citrusvruchten
bijgerecht voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
3 tot 4 gekookte bieten, afgekoeld, geschild en in plakjes (of gebruik voorgekookte bietjes)
2 rijpe avocado’s, in schijfjes of partjes
1 kleine rode ui, fijngehakt
½-1 grapefruit of sinaasappel, in partjes/stukjes zonder vel
(rasp eerst wat van de schil voor in de vinaigrette)
gehakte peterselie
zout en versgemalen zwarte peper
voor de vinaigrette:
1,2 dl extra vergine olijfolie
3 el (balsamico) azijn
60 ml versgeperst citroensap (± 1-2 citroenen)
½ theelepel geraspte grapefruit- of sinaasappelschil
royaal peper en zout
(eventueel een eetlepel warm water om te emulgeren)

BEREIDINGSWIJZE
Klop met een blender (of vork) de ingrediënten voor de vinaigrette goed door elkaar. Proef en voeg naar smaak eventueel extra azijn, citroensap, zout of peper toe. Voeg de geraspte grapefruit- of sinaasappelschil toe.
Leg om de beurten een laagje bieten, een laagje avocado en een laagje grapefruit of sinaasappel in een schaal of ondiepe kom. Meng de ui met de vinaigrette en schep over de salade (de salade hoeft niet te zwemmen in het vocht). Proef en voeg zout en peper naar smaak toe, en garneer met de gehakte verse peterselie.

Pagina terug