Fruit

Deel deze pagina:

Bloedsinaasappelen in karamel

Recepten
09 FEB 2020
Bloedsinaasappelen in karamel
Bloedsinaasappelen in karamel
nagerecht voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
5 bloedsinaasappelen
200 gram suiker
100 ml water
50 ml sinaasappelsap

BEREIDINGSWIJZE
Snij de onder- en bovenkant van vier sinaasappelen en schil ze met een scherp mes. Zorg dat je het witte gedeelte, dat bitter is, wegsnijdt. Snij de sinaasappels in dunne plakjes en haal eventuele pitten eruit.
Pers de overige bloedsinaasappel uit en meet 50 ml sap af. Zet deze met de sinaasappelplakjes apart.
Verwarm in een steelpan op zacht vuur de suiker en het water en laat de suiker oplossen. Niet roeren of de pan ronddraaien, je zult zien dat de vloeistof helder wordt als de suiker is opgelost. Zet nu het vuur hoger en laat koken tot de suiker een lichte karamelkleur krijgt. Als het goed is ruikt het al naar karamel.
Zet het vuur uit, zet op een koude ondergrond om het kookproces te stoppen en roer het sinaasappelsap erdoor. Let op, het kan gaan spetteren. Blijf roeren tot het stopt met borrelen en het sap goed gemengd is met de karamel.
Laat iets afkoelen en schenk de warme vloeistof over de sinaasappelschijfjes of voeg de sinaasappelschijfjes aan de pan toe. Roer voorzichtig en alles goed om en laat minstens 1 uur in de koelkast staan voor je ze gaat serveren.

Lekker met dikke Griekse yoghurt, yogarde of ijs. Van de website Bijzonder Spaans het kookblog met Spanje in de hoofdrol.

Pagina terug