Fruit

Deel deze pagina:

Bieten-avocadosalade

Recepten
17 MEI 2020
Bieten-avocadosalade

Bieten-avocadosalade
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
3 tot 4 (ca. 500 g) geroosterde of gekookte bietjes, afgekoeld, geschild en in plakken
2 rijpe, stevige avocado’s, geschild en zonder pit, in plakken
1 kleine rode ui, fijngehakt
1,3 dl citroenvinaigrette:
1-2 citroenen
scheut olijfolie extra vergine
muntblad, fijngehakt

zout en versgemalen zwarte peper
 
BEREIDINGSWIJZE
citroenvinaigrette:
neem 60 ml vers geperst citroensap of iets meer. Voeg olijfolie en royaal peper en zout toe. Klop tot een romige emulsie. Eventueel een eetlepel warm water helpt bij het emulgeren van de vinaigrette.

bieten-avocadosalade:
Leg om de beurten een laagje bieten een een laagje avocado in een schaal of ondiepe kom. Meng de vinaigrette met de gesnipperde ui en de reepjes munt. Schep het mengsel over de bieten en avocado. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe en serveer meteen.

 
In plaats van de citroenvinaigrette kun je ook een yoghurtsaus nemen. Meng 250 g (volle) yoghurt met 1 tl geperste knoflook, een snufje zout en wat versgemalen zwarte peper. Voeg als de yoghurt niet zuur genoeg is een beetje citroensap toe. Naast munt kun je dan ook dille of peterselie aan het gerecht toevoegen.

Pagina terug