Fruit

Deel deze pagina:

Winterbowl

Recepten
26 DEC 2020
Winterbowl
voor 1 tot 1½ liter

BENODIGDHEDEN
4 appels
50 g gedroogde pruimen
50 g gedroogde abrikozen
(of een zakje fruitmix)
4 peren
50 g rozijnen
½ theelepel kaneel (of 1 eetlepel anijs)
¼ theelepel kruidnagel
3-5 dl rode wijn
3-5 dl water
eventueel diksap of honing om te zoeten


BEREIDINGSWIJZE
Was het fruit, snijd de appels en peren in stukjes. Laat de overige zuidvruchten heel, of snijd in kleinere stukjes. Zet het bijna onder de wijn en het water. Doe de rest van de ingrediënten erbij.
Laat alles 24 uur staan om te trekken.

Je kunt deze bowl eventueel warm serveren. Als je geen wijn wilt gebruiken kun je ook de vlierbessenpunch of een ander vruchtensap gebruiken.

Geïnspireerd op een recept uit het kookboek ‘Eet Kook Ekologisch’ van De Kleine Aarde.

Pagina terug