Groente

Deel deze pagina:

Penne met pittige tomatensaus en blauwschimmelkaas

Recepten
25 JUN 2014
Penne met pittige tomatensaus en blauwschimmelkaas
Penne met pittige tomatensaus en blauwschimmelkaas
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
90 g boter
150 g pancetta of ontbijtspek, in reepjes
50 g kastanjechampignons, gehakt
1-2 rode peper, fijngehakt, naar smaak
2 tenen knoflook, fijngehakt of uit de knijper
8 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt
enkele verse basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd, en nog wat extra
350 g penne
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
100 g Brabantse Blauwe (of ander blauwschimmelkaas)
zout en peper
 
BEREIDINGSWIJZE
Smelt 50 g boter in een middelgrote bakpan. Voeg de pancetta toe en roerbak op middelhoog vuur, tot ze een beetje knapperig is. Haal met een schuimspaan uit de pan. 
Doe de gehakte champignons in de pan en bak ze op dezelfde manier. Haal ze uit de pan en zet weg. Doe de gehakte peper in de pan, voeg de knoflook toe en bak het geheel al roerend enkele minuten, tot de knoflook goudbruin is.
Voeg tomaten, basilicum en zout naar smaak toe. Laat zachtjes, onder af en toe roeren, 10-15 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met kokend water en zout. 
Voeg de pancetta en de champignons toe aan de tomatensaus. Breng op smaak en voeg eventueel meer chilipeper toe. Als de saus te droog is kan er een beetje kookvocht van de pasta door geroerd worden.
Giet de pasta af en doe hem in een voorverwarmde schaal. Verkruimel de blauwschimmelkaas. Snijd de resterende boter in stukjes en roer die met de kazen door de pasta. Giet de tomatensaus over de pasta, meng goed en dien het gerecht direct op, eventueel nog bestrooid met een paar basilicumblaadjes. 

Pagina terug